Podle tohoto podrobného návodu nemusíte při přípravě jablečného koláče ani hnětet těsto!
Pokud si myslíte, že příprava jablečného koláče je těžká práce, počkejte, až uvidíte tento recept: je to jednodušší, než si myslíte! Je to prostě nejlepší a nejjednodušší jablečný koláč, jaký jste kdy ochutnali!
Na rozdíl od všeho, co jsem dosud viděla, zde není třeba hnětet těsto, a právě to dělá přípravu tak praktickou a úžasnou. Zpočátku se zdá, že to nebude fungovat, ale výsledkem je zlatavý dezert, uvnitř vlhký a s lahodnou vůní jablek s skořicí. Je to jeden z těch receptů, které okouzlují svou jednoduchostí a chutí. Stojí za to vyzkoušet! Přijďte a nechte se překvapit!
Recept na jablečný koláč
Ingredience
- 4 jablka, oloupaná, bez jader a nakrájená na půlměsíce
- 1 lžíce skořice
- 1 šálek pšeničné mouky
- 1 šálek cukru
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 120 g rozpuštěného másla
- 4 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Způsob přípravy
- V misce s nakrájenými jablky posypte skořicí a dobře promíchejte.
- Formu vymastěte máslem, posypte cukrem a skořicí.
- Jablka rozložte na plech.
- V misce smíchejte mouku, polovinu cukru a prášek do pečiva.
- Tuto směs rozložte na jablka ve formě.
- Formu lehce poklepejte, aby mouka klesla na dno.
- Na mouku postupně nalijte máslo.
- Rozetřete mouku a rozpuštěné máslo po formě s jablky.
- Do misky dejte vejce, vanilkovou esenci a zbývající cukr.
- Vše rozšlehejte vidličkou nebo metličkou.
- Nalijte na těsto.
- Předehřejte troubu na 180 °C po dobu 10 minut.
- Po uplynutí této doby vložte koláč do trouby na 40 minut.
- Když koláč získá zlatavou barvu, vyjměte jej z trouby a počkejte, až vychladne, abyste jej mohli vyjmout z formy.
Podle chuti můžete posypat moučkovým cukrem. Podávejte.