Dýňová polévka je klasickým podzimním a zimním pokrmem, a s přidáním miso se stává pikantním a sytým jídlem pro chladné dny.
Když se dny zkracují a teploty klesají, máme chuť na teplá jídla. Dýňová polévka je jedním z nejoblíbenějších.
S malou změnou je ještě lepší: miso pasta nejen dodává polévce pikantní hloubku, ale také podporuje zdraví střev.
Přidání miso do dýňové polévky: proč je to dobrý nápad
Miso je fermentovaná pasta ze sójových bobů, která se po staletí používá v japonské kuchyni. Podle údajů AOK obsahuje probiotické bakterie, které podporují trávení a posilují imunitní systém. Kromě toho miso obsahuje důležité aminokyseliny, vitamíny a minerály, včetně železa, vápníku a hořčíku.
V kombinaci s výživnou dýní hokkaido vzniká pokrm, který je nejen chutný, ale také prospěšný pro organismus.
Jak připravit dýňovou polévku s miso

Ingredience na 4 porce dýňové polévky s miso
- 1 kg dýně hokkaido (nakrájené na kostky)
- 1 velká cibule (nakrájená)
- 800 ml zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce světlé miso pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kousek zázvoru (asi 3 cm, nakrájený na jemno)
- Sůl a pepř
Jak připravit dýňovou polévku s miso
- Osmažte cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte kostky dýně a zázvor.
- Zalijte zeleninovým vývarem a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Smíchejte miso pastu s malým množstvím teplého vývaru a přidejte do polévky.
- Vše dobře rozmixujte, přidejte kokosové mléko.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
