Přeskočit na obsah

Jemný losos s máslem a kořením

Chutný a zdravý recept.

Losos je považován za jednu z nejzdravějších ryb. Pokud ho máte rádi, doporučujeme vám vyzkoušet recept na lososa s máslem a aromatickým kořením.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíci neutrálního oleje
  • 4 filety z lososa s kůží – po 170 g
  • 1 špetka soli
  • 1 citron
  • 4 lžíce nesoleného másla nakrájeného na kostky
  • 1 velký stroužek česneku nakrájený
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petržele nebo kopru

Jak připravit:

Rozehřejte máslo na pánvi na střední teplotu.

Lososa osušte. Obě strany posypte velkorysou špetkou soli. Vložte ho do pánve kůží dolů a vařte asi 4-5 minut.

Poté ho otočte a jemně ho potřete citronovou kůrou.

Kousky másla rozložte kolem lososa a pánví zatřeste. Vařte 2 minuty.

Štítky:
sdílet!