Přeskočit na obsah

Z pěti ingrediencí připravuji chutný salát k večeři. Díky kuřecímu masu je výživný.

Máte rádi lehké, ale výživné večeře? Pak si připravte tento chutný salát. Stačí vzít pět ingrediencí, včetně kuřecích prsou. Právě ta určují, že se tímto salátem můžete nasytit.

Já a moje rodina milujeme saláty na bázi směsi salátů. Jsou lehké, zdravé a velmi chutné. Ve skutečnosti do nich můžete přidat cokoli a stejně budou chutné. Moje děti však nejraději mají salát s kuřecím masem. A já se tomu nedivím, protože díky kouskům jemného masa je tento salát velmi sytý.

Jak připravit kuřecí filé do salátu?

salát

Pro salát je ideální kuřecí prsa. Ve skutečnosti je můžete přidat v jakékoli formě. Pokud vám zbylo pečeně maso z oběda, jednoduše ho nakrájejte na plátky nebo proužky. Kuřecí prsa můžete také uvařit v malém množství vody nebo použítuzená. Já však obvykle peču kuřecí prsa speciálně pro tento salát.

Ochucuji je pouze solí, pepřem, paprikou a česnekem a osmažím z obou stran. Poté snížím teplotu a nechám ještě několik minut, aby se maso propečlo uvnitř. Po 5 minutách odpočinku nakrájím filé na plátky a ještě teplé přidám do salátu.

Jak připravit salát s kuřecím masem k večeři?

Můj salát s kuřecím masem se skládá z pěti ingrediencí. Jsou to: salát, rajče, paprika, cibule a samozřejmě kuřecí maso. Pokud jde o salát, můžete použít hotovou směs nebo salát romano, hlávkový salát nebo rukolu. Rajčata mohou být velká, a pak je lepší je nakrájet na kousky, a pokud používáte koktejlová rajčata, nakrájejte každé na polovinu. Ideální je sladká paprika nakrájená na kroužky (pokud je malá) nebo na proužky. Cibuli můžete vybrat žlutou, červenou nebo bílou a nakrájet ji na proužky.

Po smíchání ingrediencí dochutím a pokapu lehkým dresinkem na bázi olivového oleje. Poté na vrch položím plátky ještě teplého kuřecího filé.

Recept: Salát s kuřecím masem k večeři

salát

Ingredience

  • 150 g salátové směsi nebo 2 římské saláty
  • 2 střední rajčata
  • kousek červené papriky
  • 1/2 cibule
  • 1 kuřecí prsa
  • granulovaný česnek
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa nebo citronové šťávy
  • 2 lžičky medu
  • sůl, pepř

Způsob přípravy

  1. Krájení zeleninySalát omyjte, natrhejte na kousky nebo nakrájejte a vložte do salátové mísy. Rajčata nakrájejte na plátky, cibuli na půlkroužky, papriku na proužky. Přidejte do salátu a promíchejte.
  2. Příprava kuřeteFilé omyjte, osušte, dochuťte solí, pepřem, paprikou a česnekem. Opečte z obou stran na pánvi. Poté přikryjte pokličkou a nechte několik minut, aby se maso propečlo uvnitř. Po polovině času otočte na druhou stranu. Filé nakrájejte na plátky.
  3. Dokončení salátuSmíchejte olivový olej s octem a medem. Zeleninu polijte omáčkou a promíchejte. Nahoru položte plátky kuřete. Podávejte ihned.
sdílet!