Přeskočit na obsah

Připravuji čokoládovou salámu v podzimní verzi: vlašské ořechy, lískové ořechy, kdo má víc, ten přidá víc

Jsem si jistý, že tato verze čokoládové salámy vás nadchne, obsahuje vše, co souvisí s podzimem: vlašské ořechy, lískové ořechy, je to opravdová oslava sezóny!

V mé rodině byla čokoládová salámová klobása vždy skutečnou tradicí: je to velmi jednoduchý dezert, ale pro nás to vždy byl téměř dezert pro gurmány, který nejprve připravovala moje babička, pak moje maminka a nyní je řada na mně, abych pokračoval v tradici. Samozřejmě, moje babička ji připravovala klasicky, ale mohu zaručit, že i dnešní verze má své výhody.

Připravme si čokoládovou salámu v podzimní verzi: přidáme do ní vlašské ořechy, lískové ořechy, skořici a uvidíte, jak čistou chuť sezóny máte na dosah ruky! Co vy na to, připravíme ji hned teď společně?

Čokoládová klobása v podzimní verzi, opravdová lahůdka: uvidíte, jaká je to dobrota

Moje čokoládová klobása v podzimní verzi se příliš neliší od klasické, ale přidávám do ní některé koření a sezónní sušené ovoce, které z ní dělají opravdový cukrářský skvost. Samozřejmě ji můžete dochutit podle svého uvážení. Já například používám muškátový oříšek a skořici, ale pokud vám některá z těchto ingrediencí nechutná, nemusíte ji přidávat. Pokud máte rádi sladkosti, které se dají krájet, jako je tato, nenechte si ujít recept na pistáciové sušenky s pistáciemi, které jsou uvnitř velmi krémové!

Ingredience

  • 250 g suchých sušenek;
  • 150 g mléčné čokolády;
  • 150 g směsi sušeného ovoce (vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle, arašídy);
  • 100 g teplého rozpuštěného másla;
  • 50 g moučkového cukru;
  • 50 g hořkého kakaa;
  • Skořice, muškátový oříšek podle chuti.
  • 1 čajová lžička aromatu z pepřové máty;
  • 1 čajová lžička vanilinu;

Příprava čokoládového salámu

  1. Přípravu sladkého salámu začneme rozdrcením mléčné čokolády. Vložíme ji do misky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo.
  2. Míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota bez hrudek, a přelijte do misky. Rychle rozmixujte v mixéru sušenky s sušeným ovocem a odložte stranou.
  3. Do rozpuštěné čokolády přidáme mléko, moučkový cukr, skořici, muškátový oříšek, aroma máty peprné, vanilin a promícháme, aby se koření rozpustilo.
  4. Přidejte směs sušenek a energicky promíchejte, až vznikne hustá hmota. Na pracovní plochu rozložte list papíru na pečení a těsto nalijte do středu.
  5. Vytvořte salám a pomocí papíru na pečení vytvořte sáček, jehož konce zavázat jako bonbón. Nechte v lednici 3 hodiny nebo v mrazáku 1 hodinu a 30 minut.
  6. Nakonec odstraňte papírový obal, posypte talíř moučkovým cukrem a salám obalte, aby se zbavil přebytečného cukru. Čokoládový salám v podzimní verzi je připraven k podávání!
sdílet!