Cheesecake „Zlatá růže“ je tradiční recept na mimořádně chutný a efektní dort. Najdete zde křupavý máslový základ, lehkou vrstvu sýra s přidaným pudinkem a sladkou a zároveň křupavou meringu. Charakteristické kapičky vznikají kondenzací cukru. Takový dezert jistě zmizí z talířů v mžiku oka.
Recept na cheesecake „Zlatá růže“

Než se pustíte do pečení, připravte si vhodný plech. Dobrou volbou bude forma o rozměrech 20 x 30 cm.
Ingredience na základ:
- 300 g mouky,
- 150 g másla,
- 100 g cukru,
- 3 žloutky,
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva,
- 1 balíček vanilkového cukru.
Ingredience na sýrovou vrstvu:
- 1 kg sýra na cheesecake v kbelíku,
- 600 ml mléka,
- 200 g cukru,
- 2 vejce,
- 4 žloutky,
- 100 ml másla,
- 2 sáčky vanilkového pudinku.
Ingredience na meruňkovou vrstvu:
- 7 bílků,
- 200 g jemného cukru na pečení.
Jak připravit cheesecake „Zlatá růže“?

Připravte si základ. Prosijte mouku do mísy a přidejte všechny suché ingredience: cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Promíchejte. Poté přidejte žloutky a měkké máslo a vypracujte hladké těsto. Těstem vyložte dno a okraje formy o rozměrech 20 x 30 cm, vyložené papírem na pečení.
Připravte sýrovou vrstvu. Přesuňte sýr do mísy a změkčete ho mícháním mixérem. Přidejte mléko, cukr, vejce a žloutky a znovu promíchejte do hladka. Na závěr přidejte pudinkový prášek a máslo. Hmota by měla být velmi tekutá. Nalijte ji do formy na pečení. Formu vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia a pečte 50 minut.
Připravte si meringu. Bílky vyšlehejte do měkkých špiček a postupně přidávejte cukr. Ten by se měl úplně rozpustit. Meringu nalijte na těsto a vložte znovu do trouby, jejíž teplotu snižte na 150 stupňů Celsia. Pečte dalších 10 minut.
Upečený cheesecake „Zlatá rosa“ nechte v troubě s pootevřenými dvířky asi hodinu. Po uplynutí této doby jej vyjměte a nechte úplně vychladnout. Kapky rosy se budou postupně objevovat během ochlazování.