Přeskočit na obsah

Cheesecake „Zlatá růže“ vyvolává rozruch, když se objeví na stole. Postupný recept

Cheesecake „Zlatá růže“ je tradiční recept na mimořádně chutný a efektní dort. Najdete zde křupavý máslový základ, lehkou vrstvu sýra s přidaným pudinkem a sladkou a zároveň křupavou meringu. Charakteristické kapičky vznikají kondenzací cukru. Takový dezert jistě zmizí z talířů v mžiku oka.

Recept na cheesecake „Zlatá růže“

Cheesecake

Než se pustíte do pečení, připravte si vhodný plech. Dobrou volbou bude forma o rozměrech 20 x 30 cm.

Ingredience na základ:

  • 300 g mouky,
  • 150 g másla,
  • 100 g cukru,
  • 3 žloutky,
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva,
  • 1 balíček vanilkového cukru.

Ingredience na sýrovou vrstvu:

  • 1 kg sýra na cheesecake v kbelíku,
  • 600 ml mléka,
  • 200 g cukru,
  • 2 vejce,
  • 4 žloutky,
  • 100 ml másla,
  • 2 sáčky vanilkového pudinku.

Ingredience na meruňkovou vrstvu:

  • 7 bílků,
  • 200 g jemného cukru na pečení.

Jak připravit cheesecake „Zlatá růže“?

Cheesecake

Připravte si základ. Prosijte mouku do mísy a přidejte všechny suché ingredience: cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Promíchejte. Poté přidejte žloutky a měkké máslo a vypracujte hladké těsto. Těstem vyložte dno a okraje formy o rozměrech 20 x 30 cm, vyložené papírem na pečení.

Připravte sýrovou vrstvu. Přesuňte sýr do mísy a změkčete ho mícháním mixérem. Přidejte mléko, cukr, vejce a žloutky a znovu promíchejte do hladka. Na závěr přidejte pudinkový prášek a máslo. Hmota by měla být velmi tekutá. Nalijte ji do formy na pečení. Formu vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia a pečte 50 minut.

Připravte si meringu. Bílky vyšlehejte do měkkých špiček a postupně přidávejte cukr. Ten by se měl úplně rozpustit. Meringu nalijte na těsto a vložte znovu do trouby, jejíž teplotu snižte na 150 stupňů Celsia. Pečte dalších 10 minut.

Upečený cheesecake „Zlatá rosa“ nechte v troubě s pootevřenými dvířky asi hodinu. Po uplynutí této doby jej vyjměte a nechte úplně vychladnout. Kapky rosy se budou postupně objevovat během ochlazování.

sdílet!