Jsem si jistý, že tato verze čokoládové salámy vás nadchne, obsahuje vše, co souvisí s podzimem: vlašské ořechy, lískové ořechy, je to opravdová oslava sezóny!
V mé rodině byla čokoládová salámová klobása vždy skutečnou tradicí: je to velmi jednoduchý dezert, ale pro nás to vždy byl téměř dezert pro gurmány, který nejprve připravovala moje babička, pak moje maminka a nyní je řada na mně, abych pokračoval v tradici. Samozřejmě, moje babička ji připravovala klasicky, ale mohu zaručit, že i dnešní verze má své výhody.
Připravme si čokoládovou salámu v podzimní verzi: přidáme do ní vlašské ořechy, lískové ořechy, skořici a uvidíte, jak čistou chuť sezóny máte na dosah ruky! Co vy na to, připravíme ji hned teď společně?
Čokoládová klobása v podzimní verzi, opravdová lahůdka: uvidíte, jaká je to dobrota
Moje čokoládová klobása v podzimní verzi se příliš neliší od klasické, ale přidávám do ní některé koření a sezónní sušené ovoce, které z ní dělají opravdový cukrářský skvost. Samozřejmě ji můžete dochutit podle svého uvážení. Já například používám muškátový oříšek a skořici, ale pokud vám některá z těchto ingrediencí nechutná, nemusíte ji přidávat. Pokud máte rádi sladkosti, které se dají krájet, jako je tato, nenechte si ujít recept na pistáciové sušenky s pistáciemi, které jsou uvnitř velmi krémové!
Ingredience
- 250 g suchých sušenek;
- 150 g mléčné čokolády;
- 150 g směsi sušeného ovoce (vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle, arašídy);
- 100 g teplého rozpuštěného másla;
- 50 g moučkového cukru;
- 50 g hořkého kakaa;
- Skořice, muškátový oříšek podle chuti.
- 1 čajová lžička aromatu z pepřové máty;
- 1 čajová lžička vanilinu;
Příprava čokoládového salámu
- Přípravu sladkého salámu začneme rozdrcením mléčné čokolády. Vložíme ji do misky a rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo.
- Míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota bez hrudek, a přelijte do misky. Rychle rozmixujte v mixéru sušenky s sušeným ovocem a odložte stranou.
- Do rozpuštěné čokolády přidáme mléko, moučkový cukr, skořici, muškátový oříšek, aroma máty peprné, vanilin a promícháme, aby se koření rozpustilo.
- Přidejte směs sušenek a energicky promíchejte, až vznikne hustá hmota. Na pracovní plochu rozložte list papíru na pečení a těsto nalijte do středu.
- Vytvořte salám a pomocí papíru na pečení vytvořte sáček, jehož konce zavázat jako bonbón. Nechte v lednici 3 hodiny nebo v mrazáku 1 hodinu a 30 minut.
- Nakonec odstraňte papírový obal, posypte talíř moučkovým cukrem a salám obalte, aby se zbavil přebytečného cukru. Čokoládový salám v podzimní verzi je připraven k podávání!