Přeskočit na obsah

Toto je nejlepší a nejjednodušší jablečný koláč, jaký jsem kdy pekla a ochutnala: recept na rychlý dezert, ani nemusíte hnětet těsto!

Podle tohoto podrobného návodu nemusíte při přípravě jablečného koláče ani hnětet těsto!

Pokud si myslíte, že příprava jablečného koláče je těžká práce, počkejte, až uvidíte tento recept: je to jednodušší, než si myslíte! Je to prostě nejlepší a nejjednodušší jablečný koláč, jaký jste kdy ochutnali!

Na rozdíl od všeho, co jsem dosud viděla, zde není třeba hnětet těsto, a právě to dělá přípravu tak praktickou a úžasnou. Zpočátku se zdá, že to nebude fungovat, ale výsledkem je zlatavý dezert, uvnitř vlhký a s lahodnou vůní jablek s skořicí. Je to jeden z těch receptů, které okouzlují svou jednoduchostí a chutí. Stojí za to vyzkoušet! Přijďte a nechte se překvapit!

Recept na jablečný koláč

Ingredience

  • 4 jablka, oloupaná, bez jader a nakrájená na půlměsíce
  • 1 lžíce skořice
  • 1 šálek pšeničné mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 4 vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Způsob přípravy

  1. V misce s nakrájenými jablky posypte skořicí a dobře promíchejte.
  2. Formu vymastěte máslem, posypte cukrem a skořicí.
  3. Jablka rozložte na plech.
  4. V misce smíchejte mouku, polovinu cukru a prášek do pečiva.
  5. Tuto směs rozložte na jablka ve formě.
  6. Formu lehce poklepejte, aby mouka klesla na dno.
  7. Na mouku postupně nalijte máslo.
  8. Rozetřete mouku a rozpuštěné máslo po formě s jablky.
  9. Do misky dejte vejce, vanilkovou esenci a zbývající cukr.
  10. Vše rozšlehejte vidličkou nebo metličkou.
  11. Nalijte na těsto.
  12. Předehřejte troubu na 180 °C po dobu 10 minut.
  13. Po uplynutí této doby vložte koláč do trouby na 40 minut.
  14. Když koláč získá zlatavou barvu, vyjměte jej z trouby a počkejte, až vychladne, abyste jej mohli vyjmout z formy.

Podle chuti můžete posypat moučkovým cukrem. Podávejte.

sdílet!